- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Lavantalı Fit Böğürtlen Tarifi
Tarif
Lavantalı Fit Böğürtlen Tarifi
''Chef'in Sağlıklı Masası'' kitabımdan fit kalmanıza yardımcı olacak bir tarifi sizler için paylaşıyorum.
80 Dakika
1 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
90 g yulaf kepeği
10 adet badem
25 g ay çekirdeği içi
5 g kakao nibi
40 g harnup pekmezi
5 adet böğürtlen
1 tutam himalaya tuzu
5 g kurutulmuş lavanta
90 ml badem sütü
16 g achai tozu
6 g mahlep
Süslemek için:
10 adet donuk böğürtlen
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık badem sütünün içine lavantaları ekleyin. 10 dakika bu şekilde dinlendirin.
- 2Badem sütü ile demlediğiniz lavantayı süzüp çukur bir kaba alın. Achai tozunu, mahlebi, yulaf kepeğini, ay çekirdeği içini, kakao nibini, pekmezi, tuzu ve böğürtleni ilave edin.
- 3Tüm malzemeyi spatulayla iyice karıştırın. Daha sonra dikdörtgen tart kalıbına kaşıkla bastırarak yayın. Önceden ıstılmış 40 dereceye ayarlı fırında, 1 saat boyunca kurutun.
- 4Fırından alın, isteğe göre dondurulmuş böğürtlenle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktası
Arzu ederseniz pekmez yerine, aynı oranda ev yapımı şekersiz böğürtlen reçelini de tercih edebilirsiniz.
Enerji: 184,6 kalori
Karbonhidrat: 28,6 gr
Protein: 8,4 gr
Yağ: 4,7 gr
Lif: 2,56 gr
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.