- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Kütük Pasta Tarifi
Tarif
Kütük Pasta Tarifi
Kütük pasta (Yılbaşı Pastası) nasıl yapılır? Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan kütük pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 13B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta
120 g toz şeker
80 g un
10 g nişasta
30 g kakao
Çikolata Kaplama için:
150 g kuvertür çikolata
Kreması için:
60 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
20 g nişasta
20 g un
Arası için:
kavrulmuş fındık
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 160°C’ye ayarlayın.
- 2Keki için: Un (80 g), nişasta (10 g) ve kakaoyu (30 g) bir kaba eleyin.
- 3Yumurtaları bir kaba kırın ve çırpmaya başlayın. Yumurtalar kabarıp beyazladığı zaman toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 4Kuru karışımı 3 seferde, spatula ile yumurtalı karışıma karıştırın. Karışımı söndürememek için hızlı hareket etmeyin, alttan yukarı doğru karıştırın.
- 518 cm’lik çember kalıba karışımı dökün ve fırına verin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. 30-35 dakika kontrol ederek pişirin.
- 6Çikolata kaplama için: Doğranmış çikolatayı benmaride eritin ve yağlı kağıda ince tabaka halinde yayın. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ince bir merdane yardımıyla rulo yapıp, donması için buzdolabına koyun.
- 7Kreması için: Tereyağı ve choco labne hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, bir tur karıştırın. Ocağa alarak orta ateşte karıştırarak pişirin.
- 8Karışım kaynayınca hemen altını kapatın ve kenara alın. İçine tereyağı ve choco labneyi ekleyerek karıştırın.
- 9Üzerini streçle kapatın ve oda ısısına geldiğinde soğuması için buzdolabına koyun.
- 10Pandispanya keki oda ısısına geldiğinde yatay olarak 3 eşit parça kesin. Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz kekin her katını şekerli süt ile ıslatabilirsiniz.
- 111 kat pandispanya, 1 kat krema harcı, kavrulmuş fındık ekleyin. İşlemi tekrarlayın.
- 12Pastanın etrafına da ince şekilde krema sürün.
- 13Dolaptan çıkardığınız rulo haldeki çikolatayı, açın. Kendiliğinden kırılacaktır. Dikey şekilde pastanın etrafına yerleştirin. Sürdüğünüz krema çikolataları tutmaya yarayacaktır.
- 14Hazır olan pastanızı buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?