- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Kereviz Böreği Tarifi
Tarif
Kereviz Böreği Tarifi
Neolokal'in son tadım menüsünden nefis bir tarif. Kereviz Böreği tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
1 Kişilik
Börek Tarifleri
Tencere, Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 35B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dilim kereviz kökü
100 ml sızma zeytinyağı
100 g kuru soğan
4 g sarımsak
100 g yeşil elma
20 g limon suyu
75 ml sebze suyu
4 g tuz
3 g toz şeker
Kereviz Emülsiyon için:
300 ml kereviz suyu
150 ml yeşil elma suyu
200 ml sızma zeytinyağı
Siyah Havuç Sosu için:
100 ml siyah havuç suyu
200 ml kereviz suyu
Kereviz Yağı için:
50 g kereviz yaprağı
250 ml zeytinyağı
Kereviz Mayonez için:
1 adet yumurta sarısı
100 ml kereviz yağı
4 g dijon hardal
1 g tuz
20 ml limon suyu
Kereviz Tozu için:
kereviz sapındaki yeşil yapraklar
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağlı Kereviz için: 1.5 mm kalınlığında kesilmiş kereviz kökleri halka olarak kalıpla çıkartılır.Tencereye zeytinyağı eklenir ve ilk olarak soğan sarımsak kavrulur ve yeşil elma eklenir. Hepsi kavrulduktan sonra limon suyu ve sebze suyu eklenir. Tuz ve toz şekerle tatlandırılır. Kalıpla yuvarlak kesilmiş kerevizler eklenir ve dağılmayacak hale gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra kerevizler, soğan ve sarımsak elma parçalarından ayrılır ve börek için hazır hale getirilir. Yağ ve su ekmek yapımında kullanılmak üzere süzdürülüp ayrıştırılır. Kalan malzemeler Kereviz emülsiyonuna eklenerek sos için kullanılır.
- 2Kereviz Emülsiyon için: Kerevizin kök ve sap kısımlarının katı meyve sıkacağında suyu çıkarılır.Yeşil elma suyu da 1/2 oranla karıştırılıp ocakta yoğun kıvam alana kadar kaynatılır. 200 ml zeytinyağı ve zeytinyağlıdan artanlar eklenir ve mutfak robotundan geçirilip süzdürülür. Servis öncesi içine 2 çimdik soya lesitini eklenir ve köpüklendirmek için hazır hale getirilir.
- 3Siyah Havuç sosu için: 100 ml siyah havuç ve 200 ml kerevizin suyu sıkılır ve 1/2 oranıyla karıştırılıp krema kıvamına yaklaşana kadar çektirilir. Ocak sonrası en ince süzgeçten geçirilip soğutulur.
- 4Kereviz yağı için: 50 g kereviz yaprakları 1/2 oranla 250 ml zeytinyağı ile mutfak robotunda çekilip 80 dereceye gelince süzdürülüp soğutulur.
- 5Kerevizli mayonez için: Yumurta sarısı mayonez kabında çırpmaya başlanıp yavaşça kereviz yağı ilave edilir. Yağın yarısına gelince hardal, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. Kereviz yağı bitene kadar mayonez kıvamına getirilir.
- 6Kereviz tozu için: Kerevizin sapındaki yeşil yapraklar ayıklanır ve blanch edilir daha sonrasında kurutucuda kurutulup toz haline gelene kadar baharat öğütücüde çekilir.
- 7Börek çıtırları için: Eşit miktarda kesilen baklava yufkaları ring edilir ve klarife tereyağı sürüldükten sonra iki ince tepsi arasında yağlı kağıt ile beraber 200 derecede 4+2 dk pişirilir ve hazır hale getirilir.
- 8Otlu baklava çıtır kapağı için: Baklava yufkası eşit miktarlarda ring edildikten sonra aralarına klarife tereyağı sürülür. Maydanoz, reyhan, yenilebilir çiçek ve dereotu eklenerek üstü kapatılır. 2 ince tepsi arasında yağlı kağıt ile beraber 200 derecede 4+2 dk. pişirilir ve hazır hale getirilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?