- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
Tarif
Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
Haşhaşla limonun muhteşem uyumu, haşhaşlı limonlu kek tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
185 g toz şeker
85 ml sıvı yağ
60 g mavi haşhaş
240 g un
10 g kabartma tozu
Puding için:
70 g un
5 g limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
Şerbeti için:
400 ml su
375 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırpın.
- 2Sırası ile sıvı yağ, süt, haşhaş, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın.
- 3Kalıbı yağlayarak içine harcı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
- 4Puding için; tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Rende limon kabuğunu rendeleyin az miktarda şekerle ovun.
- 5Ayrı bir yerde süt, yumurta ve şekerli limonu kaynatın. Karışımı süzün ve kavurduğunuz una ekleyin. (Topaklanma olmaması çırpma teli ile çırparak ekleyin)
- 6Üzerine limon suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 7Şerbeti için; su ve toz şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon suyu ekleyip karıştırın.
- 8Fırından çıkardığınız haşhaşlı kek biraz ılındıktan sonra şerbetini dökün.
- 9Şerbeti çeken kekin üzerine, limonlu pudingi yayıp dilimleyerek arzu ettiğiniz şekilde servis edin.
Püf Noktası
*30-40 cm'lik borcam kalıp kullanılması uygundur.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?