Kısık Ateş
Tarif

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Bol sucuklu güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? Kuru fasulye tarifinin detayları için hemen tıklayın.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 44B
  • 130
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
15'er g domates ve biber salçası
150 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
250 g haşlanmış kuru fasulye
1.5 l ılık su
15 g tuz
5 g karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toprak güveci ocağa alın ve ısıtmaya başlayın.
  • Isınan güvece sıvı yağ koyarak küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye yakın domates ve biber salçalarını ekleyin. Hemen arkasından doğranmış sucukları ilave edin ve lezzetler birbirine geçene kadar kavurun.
  • Fasulyeleri de ekleyerek 1-2 dk. daha kavurun. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar ılık suyu ekleyin.
  • Son olarak tuz ve karabiberi de attıktan sonra güvecin ağzını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile sıkıca sarın. İlk 1 saati ağzı açılmadan toplam 2 saate yakın kısık ateşte pişirin.
  • Pişme süresi fasulye cinsine göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden ilk 1 saatten sonra aralıklı kontrol edin.
  • Piştiğinden emin olduğunuzda tereyağı parçalarını üzerine bırakın, hiç karıştırmadan kendi halinde erimesine izin verin. Böylelikle çok daha lezzetli olacaktır!
  • Daha sonra tek kişilik toprak kaselerde sunumunu gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Fasulyeleri bir gece önceden veya pişirmeden 4-5 saat önce suya koyun.
*Islatılan fasulyeleri üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
90B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
86B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Patlıcan Oturtma Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
106B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Onur Büyükcanavar
· 26.05.2021

Kuru fasülyeler pişmedi. Zannedersem kavurduğum için pişmedi. Keşke annemi dinleyip önce haşlasaydım.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.05.2021

Merhaba Onur, haşlanmış fasulye kullanılmasını püf noktalarında ve malzeme listesinde belirtmiştim aslında 🙈😊 canın sağ olsun. Eline sağlık.