- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Tarif
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Bol sucuklu güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? Kuru fasulye tarifinin detayları için hemen tıklayın.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 130
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
15'er g domates ve biber salçası
250 g haşlanmış kuru fasulye
1.5 l ılık su
15 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle toprak güveci ocağa alın ve ısıtmaya başlayın.
- 2Isınan güvece sıvı yağ koyarak küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
- 3Soğanlar pembeleşmeye yakın domates ve biber salçalarını ekleyin. Hemen arkasından doğranmış sucukları ilave edin ve lezzetler birbirine geçene kadar kavurun.
- 4Fasulyeleri de ekleyerek 1-2 dk. daha kavurun. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar ılık suyu ekleyin.
- 5Son olarak tuz ve karabiberi de attıktan sonra güvecin ağzını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile sıkıca sarın. İlk 1 saati ağzı açılmadan toplam 2 saate yakın kısık ateşte pişirin.
- 6Pişme süresi fasulye cinsine göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden ilk 1 saatten sonra aralıklı kontrol edin.
- 7Piştiğinden emin olduğunuzda tereyağı parçalarını üzerine bırakın, hiç karıştırmadan kendi halinde erimesine izin verin. Böylelikle çok daha lezzetli olacaktır!
- 8Daha sonra tek kişilik toprak kaselerde sunumunu gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Fasulyeleri bir gece önceden veya pişirmeden 4-5 saat önce suya koyun.
*Islatılan fasulyeleri üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?