Kısık Ateş
Tarif

Espanyol Sos Tarifi

Baskın aromalara sahip sos sevenler için harika bir öneri! 5 ana sostan biri olan Espanyol (Espagnole) Sos, aromatik lezzete sahip kahverengi sos olarak bilinmektedir. Peki, orijinal Espanyol Sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için Espanyol Sos tarifinin videosunu izlemeyi unutmayın.
140 Dakika
6-8 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 30B
  • 68
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre kahverengi dana kemik suyu
240 g kahverengi roux (un ve tereyağı miyanesi)
30 ml ayçiçek yağı
230 g mire poix (soğan, havuç, kereviz sapı)
60 g domates salçası
1 adet aromatik torba (defne yaprağı, tane karabiber, taze kekik vs.)
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Dana kemiği suyunu bir tencerede kaynamaya koyun.
  • Kahverengi roux (miyane) çırparak tencereye ekleyin. Hafifçe kaynatmaya devam edin.
  • Mirpua için: Geniş bir tavaya ayçiçek yağını alın, doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar soteleyin, ardından doğranmış havuç ve kereviz saplarını ilave edip karamelize edin. Daha sonra domates salçasını ekleyip kavurun.
  • Üzerine kaynayan kemik suyundan biraz ekleyerek deglaze edin. Daha sonra her şeyi kaynayan kemik suyuna ekleyin.
  • Aromatik torbayı da tencerenin içine bırakın ve üzerinde oluşan köpükleri zaman zaman alarak 2 saat boyunca kaynamaya bırakın. Kıvam alan Espanyol sosun tadını kontrol ederek tuz ve karabiber ayarını yapın.
  • Ardından bir süzgeçten geçirerek kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
10 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Acuva Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Hardallı Salata Sosu Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
53B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acılı Dip Sos Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.