- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Ayvalı Cevizli Kek Tarifi
Tarif
Ayvalı Cevizli Kek Tarifi
Tavada kek nasıl yapılır? Tam mevsiminde ayvalı, bol cevizli ve tarçınlı kek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Tava
Paylaş
- 18B
- 82
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
20 g esmer şeker
30 g ceviz içi
1 adet büyük boy ayva
15 g toz tarçın
25 g pudra şekeri
Kek Harcı için:
2 adet yumurta
45 ml sıvı yağ
85 g toz şeker
170 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için: Ayvayı soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
- 2Orta boy bir teflon tavada tereyağını eritin. Dilimlediğiniz ayvaları sotelemeye başlayın.
- 3Esmer şeker, pudra şekeri ve tarçın ekleyip ara ara karıştırarak ayvaların karamelize olmalarını sağlayın. Tamamen karamelize olan ayvaların üzerine ceviz ekleyip ocaktan alın.
- 4Yeni bir teflon tava alın, bir yağlı kağıdı teflon tavanın boyutunda olacak şekilde yuvarlak kesin ve tabanına yerleştirin. Karamelize olan ayvaları yağlı kağıda aktarın.
- 5Kek Harcı için: Geniş bir kasede yumurtaları güzelce çırpın. Sırasıyla sıvı yağ, süt, toz şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 6Hazır olan kek harcını ayvaların üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın ve ocağa alın.
- 7Yaklaşık 15-20 dakika çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Hamur kabarıp göz göz olduğunda kekiniz pişmiş olacaktır.
- 8Kapağını açın, dikkatlice geniş bir tabağa ters çevirin. Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça alın.
- 9Pişen keki ılıdığı zaman dilimleyin. Güzel bir servis tabağına alıp Pınar Sütkrem ve toz tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.