- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Aşure Tatlısı Tarifi
Tarif
Aşure Tatlısı Tarifi
Komşuluğun, dostluğun, bereketin simgesi Aşure tarifi! Bol malzemeli aşure tarifi nasıl yapılır? Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 622B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuru fasulye
200 g nohut
750 g aşurelik buğday
100 g pirinç
150 g kuru kayısı
100 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm
5 adet karanfil
150 g kuru incir
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
1 kg toz şeker
30 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirerek haşlamaya başlayın.
- 2Büyük ve geniş bir tencerede aşurelik buğday ve pirinci güzelce yıkadıktan sonra 5 litre suda haşlayın.
- 3Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- 4Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın, 15 dk. kaynar suda bekletin.
- 5Kuş üzümü, kuru üzüm ve karanfilleri de ılık suda 10 dk. bekletin.
- 6Haşlanan buğdaylara nohutu ve fasulyeyeleri ekleyin.
- 7Ardından toz şekeri ekleyip ara ara karıştırmaya devam edin.
- 8Şeker eridiğinde karanfil, portakal kabuğu rendesi, çubuk tarçın, suda beklettiğiniz incir, kuru üzüm ve kayısıları suyundan süzerek ilave edin.
- 9Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında balı ilave edip güzelce karıştırın daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dk. dinlendirin.
- 10Pişen aşureyi kaselerine eşit olarak pay edin. Üzerlerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.
Püf Noktası
*Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı kullanabilirsiniz.
*Islatılacak malzemeler 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?