Kısık Ateş
Tarif

Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi

Evde fıstık ezmesi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi
Paylaş
  • 123B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
150 g pudra şekeri
250 g toz Antep fıstık
360 g kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta beyazı çırpılır içerisine elenmiş pudra şekeri eklenir ve kabarana kadar çırpılır.
  • Ardından toz Antep fıstığı ekleyerek hamur gibi yoğurulmaya başlanır.
  • +4 derecede en az yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamura kaymak eklenir ve tezgah üstü mikserde 2 dakika boyunca karıştırarak kaymağın yedirilmesi sağlanır.
  • Streç filme sararak rulo yapılır, buzdolabında soğutulur.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şalgam Kvass Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
98B Görüntüleme
Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ömer Şef
· 27.04.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. bendesizin gibi şef olcam🙂

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

İnşallah 🤗 Olur olur niye olmasın 🤗