ÇOK AZ MALZEMELİ PASTA❤❤
MALZELER
2 paket kakaolu büsküvi
1 paket sade büsküvi
50 gr margarin
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Üzeri için
120 gr sütlü çikolata
Fıstık
YAPILIŞI
öncelikle bir kaba büsküvileri kırıp koyalım ardından sıcak sütü ekleyip karıştılalım margarinide eritp karıştıralım ve tezgaha sitreç filmi açalım ve üzerine koyup rulo haline getip saralım ardından 1 saat dolaptabirakalım ve çikarip kesip eritigimiz cikolataya batiralim ve fıstıkla süsleyelim ve servis edelim ve afyet olsunn ❤❤❤
UN KURABİYESİ 👩🍳👩🍳
MALZEMELER
250 gr margarin
1çay bardağı pudra şekeri
1yumurta
1çay bardağı nişansta
3.5 su bardağı un
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Öncelikle bir kaba margarini,yumurtayı,pudra şekeri,nişastayıekleyip iyice karıştıralım vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim unu azar azar ekleyip yoğurarım şekil verip tepsiye koyalım önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirelim ve fırınından çıkarıp soğumaya bırakalım üzerine pudra şekeridökelim ve servis edelim deneyen herkeze AFİYET OLSUN:) 👩🍳👩🍳👍👍❤❤
MUZLU MAGNOLİA TARİFİ
MALZEMELER
3 yemek kaşığı nişansta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Muz
1 paket burçak bisküvi
YAPILIŞI
Muhallebi için bir tencereye nişansta un toz şeker yumurta sarısı ve sütü karıştırın tencereyi ocağa alalım koyulaşıncaya kadar pişirelim ocaktan aldıktan sonra tereyağınıve vanilyayı ekleyelim mikserle 5 dakika boyunca karıştıralım servis edeceğimiz kupların yarısına kadar muhallebi dökelim muzlarla süsleyelim parçaladığımız bisküviyi dökelim yeniden muhalebi dökelim bisküvi ile üzerini kapatalım üzerini
muzlarla süsleyip servis edelim deneyen herkese AFYET OLSUN👨🍳👨🍳👨🍳❤❤❤
MANTAR KURABİYESİ
MALZEMELER
250 gr margarin
2 yumurta
1su bardağı pudra şekeri
400 gr mısır nişasta
1.5 çay bardağı un
1 kabatma tozu
1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Uygun bir kaba margarini pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştırın nişansta kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun yavaş-yavaş unu ekleyin sonra iyice yoğurunceviz büyüklüğünde kesin elle yoğurup yağlı kağıdı serilmiş tepsiye dizin ardında su şişesi kapağını hafif ıslatıp kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına 15 dadika pişirin ardından soğumaya bırakıp servis edin ve AFİYET OLSUN ❤❤❤
MİNİ TOP KEKLER
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısüt
1su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
öncelikle keki yapalım sonra keki bölüp bir kapta yoğuralım ardından yuvarlak şekil verip süte bulayıp süslere bulayalım ardından karton caplara koyalım servis edelimAFYET OLSUN❤❤❤
İRMİKHELVASI
MALZEMELER
15.su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım subardağı çam fıstığı
1.5 su bardağısu
1.5 subardağı süt
1.5 subardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Tereyağını bir tavada eri çam fıstılarını icinde kavur ardınfan irmiği içine atıp kavurun 20 dk boyunca
Şebeti yapın ocakta şerbeti irmiğin içine dökün 10 dk pişirin ardında bir kaba koyup şekil verin sonra dolapta dinlenmeye bırakın AFYET OLSUN👍👍👍
MALZEMELER
125 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mısır nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2.5 subardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
SOSU İÇİN
1paket çikolata sosu
1su brdağı süt
SÜSLEMEK İCİN
Hindistancevizi
YAPILIŞI
Öncelikle hamur için olan malzemeleri bir kapta yoğurun ardında yağlı kağıdı serilmiş tepsiye şekil verip dizin önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına atınardında sosunu pişirin kurabiyeleri fırında çıkarın üzerine yaptığımız sostan şekil yapın üzerine hindistan cevizi ile süsleyin servis edin ve AFİYET OLSUN ♥️♥️♥️