- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Zeytinyağlı Çalı Fasulye Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir, pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
09.04.2021- 17B
- 150
- Kaydet
Zeytinyağı ile yapılan sebze yemekleri Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Et ilave edilmeden su, zeytinyağı, sebze ve baharatların eklenmesiyle pişirilen yemekler soğuk yemek veya zeytinyağlı yemek olarak adlandırılmaktadır.
Ege ve Akdeniz bölgelerinde zeytinyağı ile yapılan yemekler vazgeçilmezlerimiz arasındadır. İnsan sağlığı açısından değerlendirildiğinde hem zeytinyağının hem de sebzelerin sağlığımıza yararları tartışılmaz bir gerçektir.
Türk yemek kültüründe ve Anadolu mutfağında zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan Taze Fasulye bu yemeklere en büyük örneklerden biridir.
Geleneksel Türk mutfağında zeytinyağıyla pişirilen Çalı Fasulye nasıl yapılır? Çalı fasulyesi nasıl ayıklanır?
Zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir, pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
Salma usulü zeytinyağlı çalı fasulyesi tarifi ve püf noktaları nelerdir? Buyurun hep beraber izleyelim 😊
Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!
Ayrıca, Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!