- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Taze Erişte Nasıl Yapılır?
Taze Erişte Nasıl Yapılır?
Geleneksel lezzetlerimizden erişte makarnası nasıl yapılır? Erişte kesme ve pişirme teknikleri nelerdir? Taze erişte nasıl kurutulur ve saklanır?
11.11.2022- 8B
- 40
- Kaydet
Çok eski yıllardan itibaren yapılan erişte aslında bir makarna çeşididir. Anadolu'nun neredeyse tüm köylerinde yapılan ve el emeği göz nuru erişte düz şeritler halinde kesilmiş mayasız bir makarna hamurudur. Bugün, erişte yapmanın en kolay yollarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.
Mutfaklarda işimizi kolaylaştıran, kesme makarna adıyla da bilinen erişte, geleneksel lezzetlerimizin başında geliyor. Tereyağlı, yumurtalı, ıspanaklı, pancarlı gibi faydalı sebzelerle de renklendirebileceğiniz ev yapımı erişte, özellikle zamanınız olmadığında en büyük yardımcınız olacak lezzetli tarif seçenekleri sunar. Peki, erişte nasıl yapılır? İşte, yumurtalı ev yapımı erişte tarifi...
Yaz aylarında kışa hazırlık olarak yapılan erişteyi siz de evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Eriştenizi dilerseniz kurutup uzun süre saklayabilir, dilerseniz de taze taze pişirebilirsiniz. İşte, erişte nasıl yapılır merak edenlere, ev yapımı erişte hamuru tarifi ve püf noktaları…
Geleneksel lezzetlerimizden erişte nasıl yapılır? Erişte kesme ve pişirmenin püf noktaları nelerdir? Taze erişte hamurundan Keşli Cevizli Erişte tarifi ve tüm sorularınızın cevabı için aşağıdaki videomuzu izlemeyi unutmayın.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!