Kısık Ateş
Şef Usulü

Meyve Kesim Teknikleri ve Meyve Salatası Yapımı

’Mutfağa Giriş’ başlığı altında topladığımız Akademi videolarının son bölümü ile karşınızdayız. Meyve kesim teknikleri nelerdir? Meyve salatası nasıl yapılır?

Meyve Kesim Teknikleri ve Meyve Salatası Yapımı
Paylaş
  • 21B
  • 215
  • Kaydet

Bugün sizlere ‘’Meyve Kesim Teknikleri ve Meyve Salatası Yapımı’’ndan bahsetmek istiyoruz.

Meyveler insan sağlığı için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Özellikle vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir ve sağlığımıza önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

Bu bölümde, geçen haftalarda görmüş olduğunuz temel kesim tekniklerini baz alarak meyvelerin zarar görmeden nasıl doğranması gerektiğinden, aslında onların da bir kesim tekniği olduğundan uygulamalı olarak bahsediyoruz.

Kim bilir belki de şu zamana kadar sevdiğiniz meyveleri yanlış teknikler uygulayarak kesiyordunuz veya bilmeden onlara zarar veriyordunuz. Ancak bunun önüne geçmek çok kolay, yapmanız gereken tek şey değerli eğitmen şeflerimizden Fehmi Samancı’nın videosunu dikkatle izlemeniz…

En basit haliyle göstermeye çalıştığı kesim teknikleri sayesinde artık meyve soymak ve doğramak kabusunuz olmaktan çıkacak! Aksine sağlığınız için yemeyi ertelediğiniz meyveleri daha fazla tüketmek isteyeceksiniz.

Videomuz doğru koşullarda nasıl kesim yapılabileceğini, meyvelerin besin değerlerini koruyarak, muhteşem bir meyve salatası hazırlayabileceğinizin de vurgusunu yapıyor.

Bu güzel videonun üzerine, şimdi hep beraber şöyle güzel bir meyve salatası yapalım ve dilediğimiz meyvelerle sevdiklerimizi şımartalım…

Şimdiden elinize sağlık!

Küçük bir hatırlatma; Gelecek hafta perşembe günü İleri Kesim Teknikleri ’ne başlayacağız. Her geçen gün daha da profesyonelleşmek adına bu fırsatı kaçırmamanızı öneriyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız Kısık Ateş Tv kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Görüşmek üzere, hoşça kalın! 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Yasin BOSNALI
· 17.04.2020

İzledim ve ananas aldım. Aynı şekilde kestim ve yedim. Sen ananası yerken ananas da seni yer diye bir söz varmış keşke duysaydım. Ananasta bulunan protein yıkan bi enzim ağız içi dokusuna etki ediyor dinle yanma ağız içinde bir miktar kanama yapıyor. Bir bütün ananas yemeyin tek seferde😂

Kısık Ateş
· 17.04.2020

😁 merhabalar, önerilerin için teşekkür ederiz. Sevgiler... 🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme