Çeşme’ye geldiniz, peki kumru yemeden olur mu?
Çeşme’ye geldiniz, peki kumru yemeden olur mu? Tabii ki olmaz! Hele bir de bu lezzeti en iyi yapan ustadan yediyseniz, yemelere doyamazsınız. 1966’dan beri Kumrucu Hüseyin, bu harika lezzeti bizlere sunuyor.
İzmir denince akla ilk gelenlerden biri olan kumruyu ve ününü bilmeyen yoktur. Bir kere tadına bakanlar, bu lezzeti unutamaz ve sonrasında bu harika tadı her yerde aramaya başlarlar. Kumrunun pek çok özelliği de var.
Kumru, susamla kaplı, esmer ve küçük klasik bir ekmektir. Nohut mayasıyla yapılıp bir gün bekletildikten sonra üretilir. Ekmeğe o hoş tadı veren ise içine eklenen pekmezdir. Ayrıca odun ateşinde pişirilmiş olması da lezzetine lezzet katmaktadır.
Burası daha çok kömür ızgarasında sucuklunun, kaşar peynirlinin, domateslinin ve salamlının yanı sıra yengen ile meşhurdur. Bir de sayas dedikleri peynir var ki yerken o lezzeti insan mutlaka istiyor. İstanbulluların üçgen peynir dediği ama İzmirlilerin sayasıdır o.
Karnınız acıktı, canınız gecenin bir vakti kumru mu çekti? Gidin Kumrucu Hüseyin’e yiyin, çünkü burası günün 24 saati sizin için kumru yapmaya devam ediyor. Çeşme Ilıca’ya sadece bu kumru için bile gidilebilir, düşünün ki öyle bir lezzeti var. Sizde İzmirlilerin bu meşhur kumrusunu yemek isterseniz Kumrucu Hüseyin’de yemenizi tavsiye ederiz, pişman olmayacaksınız 😊
Çeşme’ye yolunuz düştüğünde, Kumrucu Hüseyin'de bu efsane lezzeti tatmanızı kesinlikle öneririz.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.