Uzun zaman sonra beni hem çok heyecanlandıran hem de bu heyecanımın hakkını sonuna kadar veren Ent Restoran’a teşekkür ediyorum!
Hatırlıyorum da eskiden bir “hobi” konusu açıldığında cevaplar çoğunlukla; müzik dinlemek, kitap okumak, sinemaya gitmek gibi birkaç konunun etrafında dolanırdı. İletişimin artması ve bilgiye ulaşmanın kolaylaşması ile günümüzde ilgimizi çekebilecek çok daha fazla konu bulabiliyoruz ki bunlardan biri de Gastronomi.
Amatörce evde internetten bulduğu tarifleri uygulayan mutfak severler, gittikleri mekanlar hakkında blog yazanlar ve gastronomik bir deneyim peşinde çıkılan seyahatler için zaman ve bütçe ayıranların sayısında ciddi bir artış var. Bu deneyim birçok farklı şekilde ve ölçekte olabiliyor. Bir sahil kasabasında, diğer örneklerinin arasında parlayan X Balık Restoran’ında yenilecek akşam yemeği, meşhur bir dondurmacıda tadılacak top top dondurmalar, bir pidecide dumanı üzerinde çıtır çıtır bir pide yemek gibi…
Örnekleri çoğaltmak tabii ki de mümkün ancak bugünkü anlatmak istediğim konu Fine Dining Restoranlar ve bu konseptte hizmet veren restoranlardan biri olan, Sevgili Yoldaş Sönmez’in şefliğini yaptığı Bodrum-Torba’daki Ent Restoran.
Fine Dining restoranlar misafirlerine menüsünden servisine, dekorasyonundan konumuna özel bir deneyim yaşatmayı hedefleyen, yüksek standartları olan restoranlardır… ve evet, tahmin edebileceğiniz gibi pahalıdırlar. Ara-sıra, farklı bir gastronomik deneyim yaşamak, belki biraz da şımartılmak ya da özel günlerinizi unutulmaz bir noktaya taşımak için tercih edilebilirler.
Geçtiğimiz hafta Kısık Ateş ile hazırladığımız bir proje için Bodrum’daydım. Bodrum’a gelmişken Yoldaş Şef’e uğramamak olmazdı. Yoldaş Şef, uzun yurtdışı ve yurtiçi tecrübelerinin ardından açtığı Ent Restoran’da yerel mutfağı ve malzemeleri uluslararası tekniklerle harmanlayan bir menü servis ediyor.
Ent Restoran Bodrum-Torba’da her tarafından sanat yükselen bir otelin içerisinde yer alıyor. Restorana ulaşmak için otelin içinden geçilmesi gerekiyor. Duvarlarında birbirinden kıymetli eserlerin yer aldığı lobiyi geçince, çimlerin üzerine serpilmiş bembeyaz masalar ve hemen ardındaki deniz manzarası insanın heyecanını bir kat daha artırıyor.
Sağ tarafta yer alan açık mutfakta servis hazırlıkları tam gaz devam ederken Yoldaş Şef’i bize doğru gelirken görüyorum. Kısa bir muhabbet ve nasıl bir yemek yiyeceğimizle ilgili bir iki küçük tüyodan sonra masamıza davet ediliyoruz.
Benim için en heyecanlı bölüm başlamak üzere, çünkü pandemi sebebiyle çok uzun bir zamandır dışarıda yemek-yeme imkânından mahrum kalmıştım.
Aromatik bir tereyağı ve ekşi maya ekmek ile başlıyoruz.
Takibinde, birbiri ardına servis edilen ve deniz ürünleri ile hazırlanmış, Ege Kıyısı olarak adlandırılan 4 başlangıç geliyor.
İlk intiba, damakta da çok önemlidir. Servis edilen başlangıçlar heyecanımı iyiden iyiye yükseltiyor.
Servis personeli masamızı hiç boş bırakmıyor. Çiğ sebzelerden oluşmuş bir tabak, karides, deniz mahsullü bir kuru patlıcan dolması (ki patlıcan dolmasına bayılırım), mantı ve ahtapot ile damağım bayram ediyor.
Ana yemekte ise kırmızı ete dönülüp muhteşem bir Çökertme Kebabı yorumu geliyor.
Yemeğin sonunda servis edilen iki farklı tatlı ile de mutluluğuma son bir dokunuş yapılıyor.
Uzun zaman sonra beni hem çok heyecanlandıran hem de bu heyecanımın hakkını sonuna kadar veren, birbirinden leziz tabaklarıyla, servisi ve ortamıyla kesinlikle tavsiye ettiğim Ent Restoran’a ve Şef Yoldaş SÖNMEZ’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.
Adres: Torba, İsmet İnönü Cd. No:66, 48400 Bodrum/Muğla
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.