Dede’den toruna gelen bu iş umarım hiç bitmez!
Dede'den toruna gelen bu iş umarım hiç bitmez! Tevfik Usta, 1945'li. 12 yaşında abisinin yanında bu işe başlamış askerliğe kadar öğrenim sürecini sürdürmüş. Askerden döndükten sonra kendi adına bu dükkanı açarak tam 46 yıldır aynı şubede aynı heyecan ve aşkla çalışmaya devam ediyor.
İşin sırrını şöyle açıklıyor; un, tuz ve sudan hazırlanan hamur 2-3 defa yoğrulur. Hamurlar daha sonra kesilir, kesilen hamurlar teraziye konur ve tartılır. Beze haline getirilen hamurlar yağlanıp, tepsilere konur ve üzerleri örtülerek, buzdolabında dinlendirmeye bırakılır.
Ardından hamurlar merdane ile hafifçe büyütülür. Hamurun yırtılmaması için açımı, kenarlarına göre biraz daha kalın olması gerekmektedir. Daha sonra hamur elde savurarak açılır. Bu nedenle böreğe serpme börek denmektedir. İç harcı olarak, isteğe göre kıyma ya da peynir koyulur ve sıcak fırına sürülür, 7-8 dakika sonra yemeğe hazır hale gelir. Daha ne olsun :)
Fırını ne kadar eski olsa da ondan vazgeçmiyor çünkü çok iyi pişiriyormuş. Ağzı çatalla kapatılan fırını tam bir emektar. Her şey o kadar doğal ki...
Kısacası, Tevfik Usta’nın böreğini yemeden Antalya'dan ayrılırsanız, çok şey kaçırırsınız benden söylemesi :) Bu arada sabah 10.00’a kadar yer bulmak imansız gibi bir şey ama beklediğinize fazlasıyla değiyor ve dükkan pazar günleri kapalı.
Adres: Sinan Mah, Peker Cad, 1255 Sok. Ay İşhanı, 07050 Muratpaşa/Antalya
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.