Levent Bey merhabalar şuan da gastronomi bölümü 1 . sınıfım ve ilerisi için beni düşündüren birtakım durumlar var mesela ilerde bitirdiğimde ilk konumum tam olarak ne olacak bide bu mesleği tutkuyla yapmanın bir örneğini var mıdır ?
Merhaba Pelin,Ucu çok açık iki tane soru sormuşsun. İlk olarak bu mesleğin çok yönlü olduğunu ve bir sürü meslek dalı ile birlikte yürüdüğünü unutmaman gerekir. Yemenin içmenin olduğu her yerde bizimle alakalı bir iş kolu çıkacaktır. Mesela şu an mutfağın içerisinde değiliz internet ortamındayız ama burada bile mesleğini bir şekilde icra eden gastronomiye katkısı olan onlarca insan var. Böyle bakmak gerekiyor. Dolayısıyla sorularına cevap verebilmem için önce mutfak içi mi mutfak dışı mı hayatını nasıl planladığını bilmem gerekir. Yani bana düşündüklerini ve istediklerini biraz daha detaylı yazmanı istiyorum
Gastronomi bölümü için önerebileceğiniz üniversiteler nedir? Akdeniz üniversitesi için ne düşünüyorsunuz?
Merhaba. Devlet üniversiteleri arasında tabiiki akdeniz üniv, aibü ve anadolu üniv tavsiye ederim. Nereyi tercih edeceksen önce mutfağını,ürünlerin tedarik şeklini ve kesinlikle hocalarını araştırmanı tavsiye ederim.Özele gidersen de bize beklerim ;)
Merhabalar hocam ben mengende 1.sınıf gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okuyorum.Şu an yemek konusunda bir çok eksiyim var sizler gibi basarili bir şef olmak için neler yapmam gereklidir
Merhaba Onur. Zaten yolun çok başındasın. Bu konuda kendini asla yargılama. Önünde çok güzel bir zaman dilimi var. Planlamanı yap. Şu evde kaldığımız süreçlerde de bol bol akademik çalışmaları incelemeye çalış. Mesela Türkiye’nin ürünlerinden başlayabilirsin. Üzüm,peynir,buğday,ekmek,zeytin vb. Uygulama ile birlikte ürünü tanımak da çok önemlidir. Bunu sakın unutma.Ayrıca özel durumlarda beslenmede misafir istekleri.Yani glutensiz beslenme, laktoz intöleransı, vegan beslenme vb durumları da incelemeni tavsiye ederim
Bu kadar başarılı bir vizyona nasıl sahip olabildiniz acaba?
Merhaba.Güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim.Başarılı mıyım o tartışılır ancak şu değerler üzerine yaşamayı hedeflemişimdir. İnsanlara ve kendime karşı dürüst olmak, çok çalışmak, cesaret ve başaracağıma inandığım bir işten asla vazgeçmemek
Merhabalar. Kolay gelsin. Üniversitede aşçılık bölümü okuyorum. Önerebileceğiniz kesinlikle okumalısın dediğiniz kitap yahut kitaplar var mı ?
Merhaba,mutfak kültürü ve tarihi açısından Deniz Gürsoy’un kitaplarını,Türk Mutfak kültürü ile alakalı Nevin Halıcı’nın kitaplarını,Ekmek ile alakalı İbrahim Dinç’in Karakılçık kitabını,Anadolu Mutfağının tarifleri ve tarihleri açısından Muhsin Ertürk’ün Anadolu Mutfağının incileri kitaplarını ilk etapta okumanı tavsiye.Ayrıca yeni baskı olan Deniz Orhun ve Kutsi Akıllı’nın kitabı Yediğiniz Davranışlarınız Olur kitabı şu an merak edip okuyacaklarım arasında bulunmaktadır.Sevgiler
Levent chefimsizi ziyaret etmek küçük bir meslek halkında sohbet etmek isterim
Okulda olduğum zamanlarda olabilir tabi. Her zaman beklerim