Yaşar Üniversitesi, Pınar ve Kısık Ateş iş birliğiyle, gastronomi öğrencilerine yönelik Yenilikçi Tatlılar Yarışması düzenledi. Pınar Choco Labne ve krema ürünlerinin kullanımıyla yaratıcı tatlılar ortaya çıkaran öğrenciler unutulmaz lezzetlere imza attı!
14.05.2024GENÇ ŞEFLERDEN YARATICI TATLILAR
10 Mayıs 2024 günü, Yaşar Üniversitesi, Pınar ve Kısık Ateş iş birliğiyle, gastronomi öğrencilerine yönelik Yenilikçi Tatlılar Yarışması düzenlendi. Genç şeflerin yaratıcı dokunuşlarla hazırladığı tatlıların yarıştığı yarışmanın kazananı, Choco Turta tatlısı ile Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Fatma Sena Yıldız oldu.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Pınar ve Kısık Ateş iş birliğiyle düzenlenen Yenilikçi Tatlılar Yarışması’nda Pınar Choco labne ve krema ürünlerinin kullanımıyla yaratıcı tatlılar ortaya çıktı. Toplamda 60 öğrencinin başvurduğu yarışmada 5 tatlı finale kaldı. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında gerçekleşen jüri ile ilk üç tatlı ve mansiyon ödülü sahipleri seçildi.
Yarışmanın birincisi; Choco Turta ile birinci sınıf öğrencisi Fatma Sena Yıldız; ikincisi Lezzet Patlaması (Choco Labneli Kadayıf Topları) ile Dilanur Emre, üçüncüsü ise Çıtır Cheesecake ile Neslinaz Mazı oldu. Mansiyon Ödülü’nü ise Choco Karpatka ile Azra Gül ve Dark Berry ile Furkan Aydın aldı.
ANNE TURTASINDAN ESİNLENDİ
Annesinin turta tarifinden esinlendiğini söyleyen Fatma Sena Yıldız, “Turtanın iç dolgusunda, çikolata ve vişnenin uyumlu olacağını düşünerek Pınar Choco Labne ve Pınar Ekşi Krema kullandım. Vişne sosu hazırladım. Choco Labne ile turtanın daha sağlıklı olacağını düşündüm” dedi.
GELENEKSEL İLE CHOCO LABNE BİRLEŞTİ
Yarışmanın dikkat çeken tatlılarından biri olan Lezzet Patlaması’nı hazırlayan Dilanur Emre ise “Antepliyim, bu nedenle iki geleneksel tatlı malzemesi kullandım. Dışında kadayıf bulunan tatlının içinde güllaç yaprakları kullandım. Choco Labne ve Pınar Krema ile akışkan bir dolgu yaptım. Topun altında ise ballı kremalı sos kullandım” diye konuştu.
Üçüncü tatlı olan Çıtır Cheesecake’i sunan Neslinaz Mazı ise “Tatlı hissinin kağıt helva gibi olmasını istedim. Bu nedenle baklava yufkası kullandım. Yufkaların arasındaki dolguyu Choco Labne, Pınar Krema ve Antep fıstığı ile hazırladım. Tatlının üstünde ise böğürtlen sosu var” şeklinde konuştu.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...