Yemeğin bilimle buluşmuş hali olarak tanımlayabileceğimiz moleküler gastronomi...
08.04.2022Pınar ve Kısık Ateş iş birliği ile 1 Nisan 2022’de Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu, Kısık Ateş uzman şefi ve Neolokal Restoran kurucu şefi Maksut Aşkar ile “Moleküler Gastronomi” üzerine faydalı bir söyleşi gerçekleştirdik.
Topluluk danışmanı Doç. Dr. Turgay BUCAK moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde ‘’Neolokal’’ Kurucu Ortağı & Şefi Maksut Aşkar gastronomi çalışmaları konusunda gençlere harika tavsiyelerde bulundu.
Değerli şefimiz; Yemeğin bilimle buluşmuş hali olarak tanımlayabileceğimiz moleküler gastronominin yemeklerin hazırlanma aşamasındaki fiziksel ve kimyasal reaksiyonları takip eden bir yemek bilimi olduğunun bilgisini verdi ve ekledi: Moleküler Gastronomi alanında olmayı düşünen genç şef adaylarının öncelikle kendi kültürlerini yaşatarak toprağın bizlere neler verdiğini iyi kavrayıp ondan sonra bu işe bilinçli olarak başlamanın doğru olduğunun altını çizdi.
Bu bağlamda yeni nesil genç şef adaylarının çok araştırarak, okuyarak ve zaman buldukça gezerek her şeyle ilgili fikir sahibi olmanın kariyerlerinde büyük faydalar sağlayacağının tavsiyesini verdi.
Başta Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu Kulübüne, tecrübelerinden yola çıkarak aktarmış olduğu engin bilgilerinden dolayı da Maksut Aşkar’a bir kez daha teşekkürler...
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...