Anadolu mutfak kültürü sizlerin desteği ile ileri taşınacak.
12.04.2022İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık programları ile Pınar ve Kısık Ateş Platformu arasında yapılan iş birliği kapsamında; Yemek Araştırmacısı ve Seyyah Ömür Akkor tarafından ‘Binlerce Yıllık Anadolu Mutfağı’ semineri 1 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Gelişim Üniversitesi’nin Gastro Talks etkinlikleri çerçevesinde 3.sü düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve öğretim elemanlarının ilgisi büyüktü. Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Çöp’ün açılış konuşması ile başlayan etkinlik Ömür Akkor’un Hitit Mutfağı’ndan günümüz Anadolu Mutfağına ve özellikle program sonuna doğru öğrencilere kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için yaptığı öneriler büyük ilgi çekti.
Ömür Akkor; öğrencilere gastronomide kariyer gelişimleri için sadece yemek yapmakla ilgilenmeyip buna ek olarak yemek ile bağdaşan araçların (çanak, çömlek, un gibi) ve bunların tarihinin de bilinmesi gerektiğini, bu konuya eğilmenin bizleri Anadolu mutfak kültürünün tanıtımında ileriye taşıyacağının altını çizdi.
Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gastronomi ve Aşçılık öğrencilerinin katılımının çok yoğun olduğu bu etkinlikte mutfaklarımızdan sorumlu Uzman Kemal Şahanlık ve ekibi tarafından; Pınar Labne, Pınar Choco Labne, Pınar Krema ve Pınar Süt ürünleriyle hazırlanan tatlılar ikram edildi.
Gelişim Üniversitesi’ne davetleri ve Ömür Akkor’a engin bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...