Türk gastronomi dünyasının genç ve başarılı mutfak şeflerinden Kemal Can Yurttaş kimdir? Kemal Can Yurttaş’ın eğitim hayatı ve iş hayatındaki kariyer yolculuğuna gelin birlikte göz atalım.
07.09.2022Kemal Can Yurttaş Kimdir?
Türk gastronomi dünyasının genç ve başarılı mutfak şeflerinden Kemal Can Yurttaş, mutfak serüvenine lise eğitimi sırasında başlamış olup, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde devam ettirmiştir. Conrad İstanbul Bosphorus’un mutfağında ilk üniversite stajını yaptıktan sonra profesyonel çalışma hayatına başlayan Kemal Şef, daha sonra sırasıyla Rixos Göcek Otel ve The House Cafe İstinyepark’ta çalışmıştır. 2015 yılında, Alancha İstanbul’un mutfağında şef olarak çalışmaya başlamıştır. 2018-2020 yılları arasında Alancha’da Executive şeflik pozisyonunda çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda House Of Brothers'ın mutfak şefliğini de yürütmüştür. Yetenekli Şef Yurttaş, 2018 yılında Basque Culinary Center tarafından eğitim almış olup, 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Türk Mutfağı dersleri vermiştir. Aynı sene, beIN Gurme kanalında haftanın beş günü yemek programı yaparak 70 programlık bir seri oluşturmuştur. 2020 yılında, The Steeve İstanbul’un açılış ekibinde mutfak şefliği görevini yürütmüş olan Yurttaş, 2021 yılında sezonluk devam eden YEK Alaçatı’nın mutfak şefi olmuştur.
Şef Yurttaş, şimdilerde Fairmont Quasar İstanbul Oteli'ne ait 'Aila Restoran'da mutfak şefliği görevini sürdürmektedir. Başarılarıyla kendinden sıkça söz ettiren Kemal Can Yurttaş, 2023 Michelin Guide Selection'a giren Michelin Yıldızlı genç şeflerden biri olmuştur.
Ünlü Şef Kemal Can Yurttaş’ın hazırlamış olduğu; tütsü somon, karides bisk sos, ördek göğüslü hallantiye, toprak güveçte çipura, kayısı yahnisi, kurutulmuş boşnak eti, muhlama, zahterli focaccia gibi birbirinden lezzetli ve yaratıcı tariflerine, tüm püf noktalarıyla Kısık Ateş platformundan ulaşabilirsiniz.
Karides Bisk Sos Tarifi
Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Foccacia Tarifi
Kayısı Yahnisi Tarifi
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
Muhlama Tarifi
Tütsülenmiş Somon Tarifi
Kısık ateş uzmanı nasıl olunuyor?
Merhaba, kısık ateş uzmanı olabilmek için gastronomi alanında tüm eğitimleri aldıktan sonra uzmanlaşmış olmak ve uzunca bir süre deneyim sahibi olmak gerekiyor. Eğitimleriniz sırasında almış olduğunuz bilgileri birçok alanda uzun süre staj yaparak ve çalışarak da desteklemeniz gerekiyor. Tabii aynı zamanda araştırmacı ve yenilikçi bir bakış açısına sahip olmak bu işin en önemli unsurlarından biri. Teşekkürler.
Gastronomi’de eğitimin yeri nedir?
Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...
Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.