Kısık Ateş için ilk yazım ve doğrusu biraz heyecanlıyım...
18.03.2020Herkese selamlar,
Kısık Ateş için ilk yazım ve doğrusu biraz heyecanlıyım...
Anlatmak istediğim şeyleri aslında basamak basamak buradan paylaşacağım.
İlk konumuz ‘Kariyer Gelişimi’.
Şimdi etrafıma bakıyorum da inanın jenerasyon o kadar değişmiş ki…
Ya arkadaşlar bakın şöyle bir mesele var. Bizim mesleğimiz ne yazık ki insana hizmet. Ve bu bağlamda en zor mesleklerden birisi de aşçılık oluyor.
İnanın 26 yaşında olmama rağmen, mesleki olarak geçirip gördüğüm yaşadığım her şey benim en büyük avantajım oldu diyebilirim. Şimdi şöyle de bir şey var çok çalışmamız, azimli olmamız ve aslında kendimize sormamız gereken bir soru var!
‘’Ben ne olmak istiyorum?’’ Eğer ki bu meslekte olacak ve devam edecek iseniz her zaman sonrası için kendinize hedef koymanız gerekiyor...
Akabinde ‘’Benim hedefim budur‘’ diyebileceğimiz 2. sorumuz geliyor.
Ben ilk soruyu, ilk stajımı yaparken şefimin bana bağırmasından sonra içimden kendime sordum: Ben ne olmak istiyorum? Bunun cevabını veremeseydim eğer veya sinirime yenik düşseydim şu an bu yazıyı sizlere aktaramazdım.
Aslında şöyle, bunların cevabını aldık diyelim. Şimdi yapacağımız hedeflerimizin peşinden koşmaya devam etmek gerekiyor. Ben şu anki çalıştığım restoranın mutfak şefi olmak istiyordum 😊 ve oldum. Bundan sonra kendime farklı hedefler koyup ilerlemem gerekiyor diye kendimi yineliyorum.
Tabii bu hedefime ilerlemem tam 3,5 senemi aldı. Hiç yılmadan, yıkılmadan ve ödün vermeden inanın çok çalıştım, çok öğrendim...
Siz istedikten sonra inanın önünüzde engel olarak hiçbir şey kalmıyor. Tabii ki de şöyle bir durumda var, şu an bu yazıyı dünya genelinde corona salgınından dolayı Türkiye’de çok yakından zararını gören bir restoranın şefi olarak yazıyorum. Ne yazık ki bu tür absürt durumları biz kariyer hedefimize dahil etmiyoruz.
Bundan 2-3 ay sonra geriye dönüp baktığımızda umarım her şey yoluna girmiş olur ve hedeflerimizin peşinden koşmaya devam ederiz!
Müsait oldukça sizlerle daha çok şey paylaşacağım. 😊
Sevgi ve sağlıkla kalın…
İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.
Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!