Kısık Ateş
Blog

Gulaş’ın Hikayesi

Macar mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan Gulaş’ı duymayan var mı? Peki, Gulaş kelimesinin kökenini ve ilk nasıl kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? İşte detaylar…

Gulaş’ın Hikayesi
Paylaş
  • 2B
  • 24
  • Kaydet

Gulaş’ın Hikayesi

Bol etli bir yemek olan Gulaş’ın kelime anlamı 'çoban' olan Macarca 'Gulyás' sözcüğüne dayanır.

9. yüzyılda Macar çobanlar, sürüleri otlatmaya götürdüklerinde, yanlarında taşıyabilecekleri yiyecekler alırdı. Kuşbaşı etleri soğan ve diğer malzemelerle birlikte ağır ateşte pişirir, daha sonra yemeği kurutur ve koyun işkembesinden yapılan tulumlarda saklardı. Kurutulmuş haldeki yiyeceğin yenilecek kadarına su katarak, yemek ya da çorba şeklinde hazırlanırdı.

Günümüzde Gulaş, Macar mutfağından Dünya mutfağına ulaşan en ikonik yemeklerden biri olarak kabul ediliyor!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sezar Salatasının Hikayesini Biliyor Musunuz?

Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!

22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaçın Tarihçesi

Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...

51B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

173B Görüntüleme