Kısık Ateş
Blog

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Top 10 Besin!

Bu besinleri hayatınızdan eksik etmeyin... Bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi 10 besin nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Top 10 Besin!
Paylaş
  • 12B
  • 112
  • Kaydet

1. Turunçgiller, Kuşburnu ve Kivi

Yüksek C vitamini bağışıklık sistemi aktivasyonunu arttırır. C vitaminin çok iyi kaynağı olan kivinin günde 2 adet tüketimi, günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılamaktadır.

2. Sarımsak

Doğal bir antibiyotik olarak da bilinen sarımsak bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanları içerir.

3. Nar

Antioksidan kapasitesi oldukça zengin olan nar önemli miktarda da potasyum, lif, C ve A vitamini ve niasin içermektedir. Bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karşı koruyucudur.

4. Kefir

İçerisinde bulunan probiyotikler bağışıklık sistemini destekleyici bir rol oynarlar.

5. Yulaf

İçinde bulunan beta-glukan, bağışıklık sistemini güçlendirir.

6. Elma

Elma, içeriğindeki E ve C gibi antioksidan vitaminler ile bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

7. Yeşil çay

İçerisinde bulunan polifenollar ve flavonoidlerden dolayı güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir.

8. Propolis

Doğal bir arı ürünü olan propolis, bağışıklık sistemine destek olup hastalık oluşumunu engeller.

9. Brokoli, Ispanak ve Lahana

İçerisindeki antioksidan vitamin ve minerallerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki sağlar.

10. Yoğurt

Yoğurt, probiotikler ile zengin besin öğeleri içermesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çölyak Hastalığı Nedir? Glütensiz Yiyecekler Nelerdir?

Çölyak hastalığı nedir?

68B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen nedir, özellikleri nelerdir?

21B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Balıklardaki Civa Miktarı Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Hangi balıklar zararlıdır? Kimler risk altındadır?

124B Görüntüleme