Tarif

Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Taze zencefilin taze armutla muhteşem uyumu, zencefilli armut çorbası tarifi. Tam kıvamında zencefilli armut çorbası tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml ayçiçek yağı
10 g taze zencefil
1/2 adet soğan
500 g armut
750 ml tavuk suyu
10 g tuz
200 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kızgın tencerenin içine yağı ekleyin.
  • Soğanları ve zencefilleri koyup, karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
  • Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırın, geri kalan dilimleri ekleyin ve 10-12 dakika kavurun.
  • Tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek tencerenin kapağını yarıya kadar kapatın.
  • Armut dilimleri yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp karışımı blender yardımı ile püre kıvamını alıncaya kadar çekin.
  • Tencereyi kısık ateşe oturtup, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  • Çorbayı ısıtın (Kaynamamalıdır).
  • Armut dilimleri ile servis edin.

Püf Noktası

Kullanılan Pınar Sütün yarım yağlı olması lezzet açısından daha iyi olacaktır.
İstenirse benzer meyvelerle de hazırlanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
76B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
7B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.