Tarif

Tulum Peynirli Girit Kabağı Tarifi

Şimdi tam zamanı iken bu tarifi mutlaka deneyin tek kelime ile EFSANE! Tulum peynirli Girit kabağı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Tulum Peynirli Girit Kabağı Tarifi
approved
Paylaş
  • 44B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
10 adet Girit kabağı
8 adet taze sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
tuz
karabiber
200 g tulum peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında kabakları arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • Üzerine incecik doğranmış sarımsakları ilave edelim biraz karıştıralım.
  • Domates rendesini ilave edip tuzunu ekleyin, kabaklar yumuşayana kadar ve domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Kabaklar piştikten sonra üzerine karabiber ekleyelim ve ardından rendelemiş olduğumuz peynirleri ilave edip kapağını kapatalım peynirler eriyene kadar pişirelim.
  • İster sıcak ister ılık olarak servis edin. Tadı gerçekten muhteşem oluyor hem hafif hem aşırı lezzetli deneyin 🤩🤩

Püf Noktası

*Tuz karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yudum Kıvançkaya
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
43B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
166B Görüntüleme
Fırında Mantar Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Erkan Babaoğlu
· 02.06.2021

Kabakları tüm olarak mı kızartma yapacağız ? Ortadan ikiye bölüp mü?Kolay gelsin elinize sağlık.

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi
Yudum Kıvançkaya
· 03.06.2021

Kabakları küçük seçerseniz tüm olarak kızartın içi pişiyor fakat kabaklar büyük ise ikiye bölüp kızartabilirsiniz. Teşekkürler.

İnce Dokunuşlar
· 07.06.2021

Tatifiniz çok güzel♥️♥️elinize sağlık

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi
Yudum Kıvançkaya
· 29.07.2021

Çok teşekkür ederim 🙏🏻