Tarif

Toyga Çorbası Tarifi

Anadolu mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi... Terbiyeli toyga çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Toyga Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 55B
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
300 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 g un
200 ml et suyu
yeteri kadar tuz
Üzeri için: tereyağı, nane, pul biber

Nasıl Yapılır?

  • 1 litre suda önceden ıslatılmış nohut ve buğdayı haşlayın.
  • Terbiyesi için: süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
  • Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
  • Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
  • Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).

Püf Noktası

*Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

NumanCoşkun
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Bağışıklık Güçlendiren Çorba Tarifi
43B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi
124B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.