Tarif

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Bol tereyağlı tavuklu nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g osmancık pirinç
950 ml su
1 adet bütün tavuk
150 g haşlanmış nohut
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç soğuk su ile 3-4 defa yıkanır, üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz eklenerek bekletilir.
  • Bütün tavuk haşlanır (aroma vermesi için haşlama suyuna tane karabiber ve defne yaprağı eklenebilir), haşlama suyunu pilavı pişirmek için veya çorba için saklayabilirsiniz.
  • Yıkanmış pirinç tereyağı ile saydamlaşıncaya kadar 3-4 dk kavrulur, tuz ve kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Suyunu tamamen çekip pilav demlenmeye alınırken, haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavuklar üzerine eklenir.
  • Yaklaşık 15 dk tencerenin kapağı kapalı bir şekilde demlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
35B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
31B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Öner Akalın
· 25.04.2020

Güzel şimdiden afiyet olsun

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi