Tarif

Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi

Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün! Tavuk Göğsü Kazandibi nasıl yapılır?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
Paylaş
  • 59B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 l Pınar Süt
Pınar
500 ml Pınar Krema
Pınar
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye
150 g tavuk göğsü

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
  • Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
  • Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
  • Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
*Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
*Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
*Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ecem Pehlivan
· 27.05.2019

Güzel bir tarif teşekkürler!

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.10.2019

Biz teşekkür ederiz :)

Doğukan Sarıbaşak

Simit Ocak yoksa bir oneriniz var mı?