Tarif

Tarhun Çorbası Tarifi

Tarhun çorbası tarifi nasıl yapılır? Çok lezzetli yoğurtlu tarhun çorbası tarifi...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Tarhun Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1700 ml su
5 g kaya tuzu
3 g karabiber
200 g haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
10 g un
1 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
1 demet tarhun

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
  • 10 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Yaklaşık 1 saat kadar sonra haşlanmış nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tencereye süzme yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
  • Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru hiç durmadan karıştırarak ve üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
  • Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
  • Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı (100 ml) zeytinyağını ısıtın.
  • Ayıkladığınız taze tarhunları zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
  • 10 dakika demlendirip servis edin.

Püf Noktası

*Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Çağla Aşı Çorbası Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
38B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kelle Paça Çorbası Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
1M Görüntüleme

Yorumlar (8)

BirgülÖztürk
· 12.11.2020

Tarhun nefis bir ot Antalya'da pek bulunmuyor. Ankara'da yerdik. Galiba benim kuşağım çok yönlü ve doğal beslendiğimiz için sağlıklı yaşlandık.

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

🤗👍

Pervin Akan
· 25.11.2020

Çok ilginç bir çorba en kısa zamanda deneyip paylaşım yaparım

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. 👍😊

Mine Kestane Hatipoğlu

Tarhun otunun tazesini bulamazsak kurusunu kullanabilir miyiz?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Her zaman tazesi ile yapmanızı öneririm 😊