Tarif

Sütlü Nuriye Tarifi

Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Sütlü Nuriye Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
  • Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
  • Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
34B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Labneli Revani Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
6B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.