Kısık Ateş
Tarif

Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi

Pilav nasıl yapılır? Sucuklu taze otlu pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Tane tane pilav yapmanın püf noktaları nelerdir? Sucuklu pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g baldo pirinç
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml ayçiçek yağı
400 ml sıcak et suyu
tuz
akbiber
50 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suda yıkayıp bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  • Bir pilav tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Ardından süzülmüş pirinçleri ekleyip 6-7 dk. kavurun.
  • Kavrulan pirince sıcak et suyunu ilave edin. Tuz ve akbiberle lezzetlendirin.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dk. demlendirin.
  • Ayrı bir tavada küp küp doğranmış sucukları kısık ateşte güzelce pişirin.
  • Demlenen pilava kıyılmış maydanozları ve pişmiş sucukları ekleyip karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
43B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Deniz Mahsullü Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.