Tarif

Somonlu Fettuccine Tarifi

Enfes somonlu makarna tarifi.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Açık Ateşte
Somonlu Fettuccine Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg fettuccine makarna
200 g derisiz somon fileto
3 adet taze kuşkonmaz
20 g dereotu
20 g pesto sos
80 g Pınar Krema
Pınar
4 g tuz
4 g karabiber
1 adet limon kabuğu rendesi
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
15 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Makarna aldente haşlanır.
  • Bir tavaya zeytinyağı eklenir ve ince kıyılmış sarımsaklar sotelenir.
  • Ayıklanmış ve ince verev kesilmiş kuşkonmazlar tavaya eklenir. Daha sonra somonlar eklenir.
  • Somonların rengi dönmeye başlayınca krema, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber eklenir.
  • Sos kaynayınca haşlanmış makarna ve tereyağı eklenip karıştırılır.
  • Sos ile karışan makarna servis tabaklarına alınır, üzerine ince kıyılmış dereotu ve pesto sos eklenerek servis edilir.

Püf Noktası

Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımlarını da kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Brüksel Lahanalı Tulum Peynirli Kuskus Tarifi
6B Görüntüleme
Sebzeli Cevizli Erişte Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Karidesli Spaghetti Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Selman Almış
· 21.03.2020

Somonları ne zaman ve nereye koyduk ki, 4. adımda pembeleşmelerini bekliyoruz?

Oytun Dağlı
· 22.03.2020

3. adımın sonunda yazıyor. Teşekkürler.