Tarif

Somon Bowl Tarifi

"Bowl," genellikle bir kase veya tabak içinde sunulan ve karışık malzemelerin bir araya geldiği bir yemek tarzını ifade eder.Somon bowl, sağlıklı protein, vitaminler ve mineraller sağlayan lezzetli bir yemek seçeneğidir. Ayrıca göz alıcı bir sunumla servis edildiği için hem lezzetli hem de estetik bir yemek olarak kabul edilir. Kendi somon bowl'ınızı kişisel tercihlerinize göre özelleştirmek için farklı malzemeleri deneyebilirsiniz. Şimdi gelelim somon bowl tarifinin nasıl yapıldığına…
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 8B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g taze somon fileto (2 parça)
1/2 adet limon
1/2 adet misket limonu
5-6 adet kuşkonmaz
tuz&karabiber
1 dal taze biberiye
20 ml zeytinyağı
Garnitür için:
4-5 yaprak marul
30 ml limon suyu
30 ml zeytinyağı
100 g haşlanmış maş fasulyesi
5-6 adet çeri domates
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
150 g haşlanmış pancar
1 adet havuç

Nasıl Yapılır?

  • Bir fırın kabına somon filetoları koyun. Limonları halka şeklinde kesin ve somonların yanına dizin. Kuşkonmazların alt kısmını soyup onları da fırın kabına ekleyin, ürünleri tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Taze biberiye yaprakları serpin. Son olarak somonların üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 18-20 dakika pişirin. Bu esnada garnitürleri hazırlamaya başlayın.
  • Garnitür için; Doğranmış marul yapraklarını limon suyu ve zeytinyağıyla harmanlayın. Ardından çukur bir servis tabağının ortasına alın. Yanına haşlanmış maş fasulyesini ve ikiye kesilmiş çeri domatesleri yerleştirin. Servis tabağının kenarına ekşi krema koyun, üstüne küp doğranmış haşlanmış pancarı koyun. Havucu soyacak yardımıyla uzun şerit haline kesin ve tabağın boş kalan kısmına yerleştirin. Son olarak tüm malzemelerin üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.
  • Pişen somon kabını fırından alın. Hazırladığınız garnitürlerin üzerine fırında pişen kuşkonmazları ve limon dilimlerini yerleştirin. En üste de somonları ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
4B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hamsi Buğulama Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
57B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.