Tarif

Şeyh Mualla Tarifi

Hatay mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan şeyh mualla, patlıcan ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Bazı yerlerde mercimekli patlıcan yemeği olarak da bilinir. Hatay usulü şeyh mualla tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Şeyh Mualla Tarifi
Paylaş
  • 44B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g yeşil mercimek
5 adet patlıcan
2 adet büyük domates
5 diş sarımsak
1 adet büyük kuru soğan
250 g haşlanmış nohut
20 g tatlı biber salçası
20 g domates salçası
220 g zeytinyağı
1 adet kesme şeker
kaya tuzu
karabiber
Üzeri için:
kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimeği bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde 20 dakika bekletin.
  • Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Domatesleri, sarımsakları ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
  • Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
  • Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
  • Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
  • Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin. Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
  • Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ocakta tutup, ardından kuru nane ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
114B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (15)

Yakup Kocatas
· 08.07.2021

Sefim seni heryerden takip ediyorum idolumsun

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 10.07.2021

Çok teşekkürler Yakup, eksik olma! 😊👍

Sema Gür
· 10.07.2021

Bugün yaptım tam benlik bir lezzetmiş güzel bir keşif oldu ellerinize sağlık teşekkürler Ömür şefim 🤗

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 12.07.2021

✋🤩🤩 Elinize sağlık.

Ezel Ağaçdelen
· 12.08.2021

Şef sizin tariflerinizi yapmaya çalışıyorum😁 14 yaşındayım

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 13.08.2021

Ne güzel, tebrik ederim 🤩👏👏