Tarif

Sakallı Poğaça Tarifi

Herkesin iştahını kabartan nefis bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olan sakallı poğaça tarifi! Yumuşacık hamuru ve içindeki lezzetli peynir dolgusuyla tam bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, sakallı poğaça tarifi nasıl yapılır? Mayalı poğaça için hangi malzemeler gereklidir? Sakallı poğaçanın iç dolgusunda ne kullanılır? Eğer bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, tam ölçülü pastane usulü sakallı poğaça tarifimize göz atmayı unutmayın.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Sakallı Poğaça Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
80 ml ılık su
170 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
10 g instant maya
40 g toz şeker
80 ml sıvı yağ
2 adet yumurta akı
40 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
500 g un
1-2 tutam tuz
İç Dolgu ve Kenarları için:
200 g Pınar Labne
Pınar
350 g Pınar Beyaz
Pınar
1/2 demet maydanoz
150 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
bir miktar Pınar Süt (yumurta sarısını açmak için)
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu ve sütü bir karıştırma kabına alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
  • Sıvı yağı ve yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını da karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Unun çoğunluğunu kontrollü olarak ekleyin. Tuzu ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde etmelisiniz. Hamur toparlanmaya başladığında, unlanmış bir tezgahta 2-3 dakika kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru temiz bir kaba alıp, üzerini streç filmle kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra havasını alın ve unlanmış tezgaha koyarak tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak bir form verin.
  • Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve ince uzun şeritler oluşturun. Bu şeritleri eşit parçalara bölün ve toplamda 22 adet beze elde edin.
  • Bezeleri yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 10 dakika boyunca tepsi mayası için bekleyin.
  • Yumurta sarısını bir miktar sütle açarak bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda, 180°C'de yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen poğaçaları fırından çıkarıp tepsinin üzerine bir bez örtün ve 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  • İç Dolgusu için, labne peyniri ile beyaz peyniri karıştırın. Poğaçalar oda sıcaklığına geldiğinde, aralarını kesip bu peynir karışımını sürün.
  • Bir kısmını rendelenmiş kaşar peyniriyle, bir kısmını ince kıyılmış maydanozla kaplayarak poğaçaları servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Sebzeli Galette Tarifi
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Piruhi Mantısı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.