Tarif

Pişi Tarifi

Pişi, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan ama her şekilde lezzetine doyum olmayan bir hamur işidir. Pişi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
Pişi Tarifi
Paylaş
  • 89B
  • 186
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g yaş maya
200 ml su
250 ml Pınar Süt
Pınar
35 g toz şeker
15 g tuz
750 g un
200 ml ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.
  • Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.
  • Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50’şer gr’lık bezeler koparıp şekil verin.
  • Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.
*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Paskalya Çöreği Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette Tarifi
approved
14B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Sümeyye Aydın
· 22.03.2024

Birebir bir tarif çok güzel oldu sadece tuzu az geldi bize

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.03.2024

Elinize sağlık. Sevgiler 🙏🌸