Tarif

Patlıcan Güveci Tarifi

Mevsiminde patlıcan ve domateslerle hazırlanan patlıcan güveci nasıl yapılır? Toprak güveçte etli patlıcan yemeği tarifi ve püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Patlıcan Güveci Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu kuşbaşı et
3 adet patlıcan
5 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
150 ml su
25 g domates salçası
50 g biber salçası
tuz
karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve domatesleri soyup, kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz daha iri de yapabilirsiniz)
  • Yeşil ve kırmızı biberleri irice, soğanı yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın. Zemine soğanı ve etleri koyun.
  • Üzerine sırası ile patlıcan, biber, sarımsak ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.
  • Bir kasede su, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün.
  • En üste tereyağı parçaları yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da folyo ile sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından 160°C’de 120 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp yavaşça karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
29B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Keşkek Tarifi
180 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginar Oturtma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.