Tarif

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi

Atıştırmalık tatlarda bugün! Leziz patatesli sucuklu kroket tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
300 g patates
100 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
20 g mısır nişastası
2 adet yumurta
60 g un
250 g galeta unu
250 ml sıvı yağ, kızartmak için
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış sucukları, rendelenmiş kaşar peynirini, mısır nişastasını ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamur kıvamı alacak hale geldiğinde ellerinizi hafif unlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen kroketleri önce un ardından çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın.
  • Ardından ay çiçek yağında ortalama 3-4 dk. kızartıp sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Susamlı Mücver Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Avcı Böreği Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Öcce Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.