Tarif

Panzanella Tarifi

İtalyan mutfağında çok köklü bir yeri olan, Toskana bölgesinde doğup tüm ülkeye yayılan, uğruna şiirler yazılan salata Panzanella… Toskana mutfağına ait Panzanella tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 37B
  • 176
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bayat ekmek (foccacia vs.)
20 ml balzamik sirke
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
250 g renkli çeri domates
150 g küçük renkli biber
100 g misket mozzarella peyniri
1 adet mor soğan
2-3 dal dağ kekiği
5-6 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekleri küp küp doğradıktan sonra yağsız bir tavada hafif kızartın.
  • Geniş bir karıştırma kabında; balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra kızarmış ekmekleri yumuşamaları için bu sosa ekleyin.
  • Çeri domatesleri diri kalacak şekilde bir tavada soteleyin ve kenara alın.
  • Aynı tavada renkli biberleri kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sap kısımlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Sotelenmiş domates ve biberleri ekmeklerin olduğu kaba alın.
  • Üzerine ortadan ikiye kesilmiş mozzarella peynirlerini, ince doğranmış soğanı, taze kekikleri ve fesleğenleri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan panzanella salatasını geniş ve güzel bir servis kasesine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kefir Soslu Pratik Salata Tarifi
11B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Vejetaryen Salatası Tarifi
20 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Antep Fıstıklı ve Ekşi Kremalı Semizotu Salatası Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Zeynep Kavi
· 24.02.2021

Biz ailece yapıcaz :) Güzel bir tarif

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Evet benim de çok severek yaptığım bir tarif, şimdiden ellerinize sağlık 🙏👍🤗

İnci Dinek
· 25.02.2021

Bunu denicem sef 👍

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Zeynep Kavi
· 26.02.2021

Bende