Tarif

Muhallebili Tart Tarifi

Muhallebi kremalı tart tarifi nasıl yapılır? Çikolata parçacıklı, muhallebili tart yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Muhallebili Tart Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
200 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml su
1 adet yumurta sarısı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
Muhallebi Kreması için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
200 g beyaz çikolata
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Labne
Pınar
1 adet muz
Üzeri için:
bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • 20 cml’lik tart kalıbını bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
  • Hamuru için: Derin bir kaba un koyun. Ardından sırasıyla, oda sıcaklığında tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru elinizle şekillendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp, merdane yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin. Kenar kısımlarını düzleştirin. Ardından hamurun taban kısmını çatalla delikler açın, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin, ağırlık yapması için kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Muhallebi Kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyarak karıştırın.
  • Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyerek karıştırın.
  • Muzu halka şeklinde dilimleyin.
  • Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
  • Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin.
  • Hazır olan tartı buzdolabında dinlenmeye bırakın ve soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*20 cm'lik kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi
5B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Elmalı Tarte Tatin Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.