Tarif

Mantar Sos Tarifi

Her lezzeti daha da güzelleştirecek mantar sos tarifi... Yapması pratik, herkesin çok seveceği mantar sos tarifi nasıl yapılır gelin birlikte bir göz atalım.
15 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Kısık Ateşte
Mantar Sos Tarifi
Paylaş
  • 54B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g mantar
25 ml sıvı yağ
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g un
60 ml su
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam tuz
10 g ince kıyılmış maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Mantarların saplarını ayırın ve baş kısımlarını nemli bez ile silin.
  • Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
  • Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun (yaklaşık 2-3 dakika).
  • Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
  • 5-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
  • Su ile unu açıp kremalı mantara ilave edin.
  • 2-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  • Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Sosu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tatlı Tereyağı Sosu Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Portakal Aromalı Dip Sos Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Gorgonzola Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.