Tarif

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

Ağızda dağılan mahlepli, bol susamlı kandil simidi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 159
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
15 g kuru maya
10 g tuz
25 g toz şeker
2 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g bitkisel margarin
10 g mahlep
25 ml su
150 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Unu eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
  • Ayrı bir kapta; maya, tuz, toz şeker, yumurta, tereyağı, margarin ve mahlebi birleştirerek yumuşatın.
  • Ardından unun ortasına ekleyerek tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamurları tezgahta uzatarak simit şeklini verin.
  • Hazırladığınız simitleri hafifçe suya batırıp ardından susama bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

*Dilerseniz mahlepsiz de yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Havuçlu Rulo Kek Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek Tarifi
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Tuzlu Kurabiye Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Derya Gübel
· 19.05.2020

Tuzu fazla geldi daha az konulsa daha iyi olur

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 22.06.2020

Selam Derya,Belki homojen yoğurmamış olabilirsin. İçerisinde ki 25 gr şeker ile tam dengeli oluyor. Ayrıca bu grmajdaki hamura tam denk.

Derya Gübel
· 22.06.2020

Daha sonraki denemelerim daha iyi oldu.tesekkur ederim.favorim artik

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
MeryemMeryem
· 25.10.2020

Selam

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi