Tarif

Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi

Tam mevsiminde kuzu etli taze fasulye yemeği nasıl yapılır? Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu etli taze fasulye yapmanın püf noktalardır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi
approved
Paylaş
  • 17B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
350 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g kuyruk yağı
25 g biber salçası
50 g domates salçası
yeteri kadartuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıklayın, dondurucudan kullanacaksanız en son kısımda ekleyebilirsiniz.
  • Kuyruk yağını (tercihe göre sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz) tencerede eritin.
  • Kuru soğanı yarım halka doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı kuzu etini ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
  • Biber ve domates salçasını ilave edip ortalama 2-3 dakika karıştırın, ayıklanmış taze fasulyeleri ekleyin. Son olarak üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biberle lezzetlendirin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Püf Noktası

*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ veya tereyağı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aycan Şahin
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
176B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Babagannuş Terin Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.