- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Tarif
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Özel baharatlar ve mis gibi ev salçası ile buluştuğunda sofraların baş tacı olan Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır? Kıymalı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 65B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 adet soğan
500 g koyun kıyması
1 demet maydanoz
200 g pirinç
20 g domates salçası
5 g kuru nane
5 g pul biber
tuz&karabiber
40 g sumak
200 ml su
kuru reyhan
Sosu için:
20 g domates salçası
250 ml sıcak suda demlenmiş reyhanlı su
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru patlıcanları tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar kaynatın. Ateşi kapatın.
- 2Soğanı ve maydanozu incecik doğrayın.
- 3Bir karıştırma kabında soğan, kıyma, maydanoz, yıkanmış pirinç, domates salçası, nane, pul biber, tuz, karabiber, sumak ve 200 ml suyu iyice karıştırın.
- 4Kuru patlıcanları, üstten bir parmak boşluk kalıncaya kadar dolma içiyle doldurun. Geniş bir tencerenin ortasına ters bir tabak kapatın. Tabağın üzerine 1-2 tutam kuru reyhan serpin ve dolmaları etrafına dizin.
- 5Sosu için: Tereyağını eritin. Domates salçası ve sıcak suda demlenmiş reyhanlı suyu koyarak karıştırın.
- 6Bu sosu dolmaların üzerine gezdirip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Püf Noktası
*Dolma harcını hazırlarken baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.