Tarif

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi

Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 143
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
50 g Pınar Hardal
Pınar
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
  • Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
  • Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
15B Görüntüleme
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.