Tarif

Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi

Azerbaycan mutfağının en özel ve lezzetli tariflerinden biri olan Gürze mantısı nasıl yapılır? Gürze mantısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Paylaş
  • 15B
  • 103
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
su
10 g tuz
60 g yumurta
İç Harcı için:
50 g kuru soğan
250 g karışık dana ve kuzu kıyma
tuz&karabiber
Servis Önerisi:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
sumak
klarife tereyağı
mikro yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: un, su, tuz ve yumurta hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur dinlenmeye bırakılır. Yaklaşık 15 dakika.
  • İç harcı için: soğan rendelenir. Kıymalar, soğan ile karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Hamur ince olacak şekilde açılır ve yuvarlak şeklinde bir çember yardımıyla kesilir.
  • İç harçtan ortalama 20 g hamurun ortasına yerleştirilir. Kendine has örgü katlama şeklinde bükülür.
  • Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edilir. Üzerine eritilmiş klarife tereyağı gezdirilir.
  • Tabağı süslemek için ortasına mikro yeşillikler yerleştirilir ve servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bazlama Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Anne Poğaçası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Gürze Mantısı Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.