Tarif

Erikli Pratik Tart Tarifi

Mürdüm erikli enfes tart tarifi: Tart hamuru nasıl yapılır? Erikli pratik tart yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Erikli Pratik Tart Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 135
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
55 g toz fındık
125 g pudra şekeri
240 g Pınar Tereyağı
Pınar
7 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta beyazı
30 g toz şeker
Üzeri için:
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz fındık, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa 30 gr azar azar un serperek yoğurmaya devam edin.
  • Pürüzsüz kıvam alan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın.
  • Hamurun dört köşesinden de aynı boyutlarda kare parçalar kesip atın.
  • Erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Erik dilimlerini kenarları boş kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Tüm kenarları içe doğru katlayın.
  • Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
  • 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra tartınızı dinlendirin. Ardından üzerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Choco Labneli Vişneli Turta Tarifi
approved
1B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pasteis de Nata Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (4)

ErgünKorkmaz
· 11.07.2020

Şefim şeftali kullansak herhangi bir işleme gerek var mı

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 13.07.2020

Merhaba, şeftalinin cinsine göre değişir. Sulu bir şeftali pişme işlemi sırasında hamuru ıslatır. Bunu da istemeyiz. Sert bir şeftali veya nektarini extra işleme gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Kolay gelsin :)

MünevverTimurhan
· 10.10.2020

Şefim gram değilde daha pratik ölümleriniz mevcutmu..

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 11.10.2020

Merhaba, malzeme listesinin altında yer alan 'ölçü birimleri dönüştürme tablosu'ndan yararlanabilirsin.