Tarif

Düşbere Çorbası Tarifi

Bir tür mantı çorbası olan Düşbere Çorbası, Azerbaycan mutfağının en güzel tatlarından... Düşbere tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Düşbere Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
1 adet yumurta
2 tutam tuz
40 g dana kıyma
40 g kuzu kıyma
tuz ve karabiber
1 adet kuru soğan
3 g karabiber
40 g kuru lavaş
Haşlamak için:
300 ml sebze veya et suyu
az miktarda tuz, karabiber
1 tutam taze kişniş

Nasıl Yapılır?

  • Un elenir, yumurta ve tuzu ilave edilir. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur, beze haline getirilir ve biraz dinlendirilir.
  • Dana ve kuzu kıymasına tuz karabiber ve kıyılmış soğan ilavesi yapılarak karıştırılır.
  • Hamur ince olacak şekilde açılır ve kare halinde kesilir.
  • İçerisine kıyma harcı koyarak ufak mantılar yapılır.
  • Sebze veya tavuk suyu kaynatılır ve yavaş yavaş mantılar içine atılır. Haşlanma esnasında baharatlar ve kişniş ilavesi yapılır.
  • Yaklaşık 15-20 dakika içerisinde düşbere çorbası hazır olur.
  • Bir tarihi kasede yanında kıtır lavaş, kuru nane ve üzüm sirkesiyle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kişi sayısına göre gramajları artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mengen Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
31B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Soğuk Naneli Kapya Biber Çorbası Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.