Tarif

Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi

Çikolata soslu mini cheesecake tarifi nasıl yapılır? Pratik olarak hazırlayabileceğiniz cheesecake tarifinin püf noktaları için hemen tıklayın!
90 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
150 g burçak bisküvi
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g toz fındık
Cheesecake Harcı için:
400 g Pınar Labne
Pınar
50 ml Pınar Krema
Pınar
100 g toz şeker
2 adet yumurta
5 g vanilya
Üzeri için:
300 g bitter çikolata
45 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin. Erimiş tereyağını ve toz fındığı içine ekleyip karıştırın.
  • Karışımı 14 cm'lik kare kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.
  • Cheesecake Harcı için: Ayrı bir karıştırma kabına labne, krema ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Pişen cheesecake’i fırından alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün dolaptan çıkardığınız cheesecake’i küp şeklinde kesin.
  • Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Kestiğiniz küpleri erittiğiniz çikolataya batırıp buzdolabında en az 20-25 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*14 cm'lik kare kalıplar kullanın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
16B Görüntüleme
Tabanlı ve Choco Labneli San Sebastian Cheesecake Tarifi
12B Görüntüleme
Orijinal San Sebastian Cheesecake Tarifi
37B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.